Mekkorekki

Minulla on monta käsityösankaria, yksi heistä nousee kotimaisessa mediassa tyylikkäästi esiin. Molla Mills insipiroi minua moderneilla ja graafisilla kaavoillaan enemmän kuin kukaan muu, mikä tärkeintä, Mollassa on munaa! Yksinkertaiset toteutustavat ja niiden selkeä presentaatio ovat taitolaji johon minäkin pyrin, enemmän tai vähemmän menestyksellä. Mollan Facebook-sivuille pomppaa tuon tuosta mehukkaita kuvia, voin kiittää tätä uskomattoman taitavaa naista tyttäreni kauniista mekkorekistä.


Idean virkattuun ketjuun sain Mollan sivuilta, Pop up ilo oli jakanut kuvia Virkkuri-kirjan näyttelystä ja silmiini osui tuo ihana virkattu ketju.


Kuva: Pop up ilo


Tein oman versioni ketjusta, käytin valkoista trikookudetta ja 6 mm virkkuukoukkua. Puinen tanko on Prismasta ja maksoi muutaman euron, spraymaalasin sen valkoiseksi ja rekki kiinnitettiin kattoon koukuilla.


Ketjun luot helposti:

Virkkaa 12 ketjusilmukkaa, yhdistä ketju piilosilmukalla ja virkkaa yksi kerros kiinteitä silmukoita. Päättele (vahvistin omat päättelyni vielä pikaliimalla). Luo jälleen 12 ketjusilmukkaa, pujota ketju kulkemaan jo luodun rinkulan läpi ja yhdistä ketju piilosilmukalla. Virkkaa yksi kerros kiinteitä silmukoita ja päättele. Jatka näin kunnes sinulla on yhdeksäntoista rinkulan ketju. Tee toinen ketju ja kiinnitä kauniisti kattoon. Pujota tanko ketjun alimpien rinkuloiden läpi ja tarvittaessa kiinnitä tanko pikaliimalla ketjuun kiinni. 


Minua jännittää aivan suunnattomasti jakaa tämä bloggaus Mollalle, olen jokseenkin hiljainen fanittaja monelle asialle enkä tuo missään foorumeissa ääntäni juurikaan esille. Tällä postauksella haluan osoittaa kunnioitustani tätä rohkeaa ja taitavaa naista kohtaan, arvostan suunnattomasti kaikkea mitä teet!

2 kommenttia: